четвъртък, 11 март 2010 г.

За Моуриньо, Гуардиола и МЪРИньо

Снощи се заслушах в думите на Пелегрини след отпадането на Реал от Лион. „Аз съм отговорен за загубата. Ние обаче трябва да преодолеем този тежък момент и да продължим да се борим за титлата в Примера дивисион. Моето бъдеще зависи от клубната политика“, заяви специалистът.
След един мач, преди около няколко месеца, специалния Жозе Мауриньо каза: "Те просто са по-добър отбор от нас."
Винаги, когато Барселона загуби точки, Пеп Гуардиола също застава пред медиите и поема вината.
Има още стотици добри треньори, които след загуба застават и чистосърдечно си казват, че просто те са виновни. Не им е виновен терена, не им са виновни топките, не са им виновни играчите, които те самите са повикали!

Но уви не и нашият Мъри. На него всичко му е виновно, но не и той самия. Ту топката крива и мека, ту терена бил тежък и лош, ту съдията, ту нещо друго. След загубата от Полша, Мъри обвини защитата, обвини терена, очаквах да обвини и пилота на самолета, който ги е закарал до Полша, задето не е пял по пътя мотивиращи възрожденски песни на играчите.
Но това не е най-лошото. Лошото е, че Стоилов продължава да се държи като кон с капаци. И изкарва журналистите виновни. За какво сме виновни? За това, че правилния ви футбол се оказа боза? За това, че не можете да наредите отбора? За това, че половината на които пращате повиквателни, не могат дори развновесие да пазят, а да не говорим какъв футбол играят! Но за това не са виновни те, не сме виновни и ние! Виновен сте вие г-н Стоилов и е крайно време да погледнете отвъд хасковското си дворче и да видите как го правят големите. Те затова са големи, защото се държат като мъже! А няма по-мъжко от това да признаеш грешките си!

А какво да кажем за днешното ви изказване пред BSport? „Не смятам, че съм длъжен да давам обяснения....“. Да! Ние не ви искаме обясненията. Не ни обеснявайте на нас, обяснете на всички хора, които искат да чуят мнението на националния селекционер. На човекът, който гримира лицето на България пред света. А това сте вие, г-н Стоилов! Трябва най-накрая да излезете от провинциалното си мислене ( без да обиждам някой, понеже и аз съм от провинцията) и да разберете, че сте медийна личност, че народа иска да чуе мнението ви. Не го искаме ние, журналистите. Искат го хората, които ще пълнят стадиона.

Да! Хасково е на хиляди километри от Мадрид, Милано или Барселона. Но вие сте още по-далеч от тези градове, г-н Стоилов. Вие сте на светлинни години от тях!

И за финал ще цитирам великия Уинстън Чърчил: „Европа свършва там , където започват да ядат шкембе чорба“. Така, че г-н Стоилов, оставете шкембе чорбата за малко и погледнете към Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар