четвъртък, 20 май 2010 г.

Ах този Мъри

Снощи докато гледах мача на нашите с Белгия си помислих: „Тази България ми харесва”.
Като изключим първите 15 минути, националите ни определено показаха интересни неща. Скоростни атаки, игра с едно докосване. Момчетата играха освободено. Нямаше го задължението – всяка топка към Бербатов.

Всичко беше много добре до странното, за пореден път, решение да се пусне в игра недоразумението Пламен Николов. Защо му трябваше на Мъри да прекроява защитата в последните 5 минути, особено след като е ясно, че Белгия ще натисне, а и защитата се беше сработила. Ок, Стилиян се е контузил, а и е изморен, но защо не вкара тогава Иван Стоянов, а Благо да застане до Янков? Той щеше да се справи със разбиването на играта на белгийците. Друг е въпроса какво изобщо прави Николов в националния, но тази тема ще я засегна след малко. Аз лично не помня да съм гледал мач, в който някой да води с един гол да прекроява защитата последните 5 минути.

Сега да засегна и темата с повиквателните. Тук не изразявам мнението си като журналист, а като фен на националния отбор. И както аз, така и всеки друг има право да си го изкаже. Със сигурност ще има много, които няма да са съгласни с мен , но…

Вече и на децата е ясно, че Живко Миланов не може да играе като ляв бек. Мястото му е вдясно. Мъри не вижда ли, че има страхотен ляв защитник в лицето на Костадин Стоянов. Това момче трябва да е титуляр в националния. Къде е Иво Иванов? Продължавам да твърдя, че това е най-добрият централен защитник в А група. Висок, с правилно пласиране. Много добра игра с глава. Винаги стабилен и ръководи много умело защитата. Какво повече се изисква за централен бранител? Докато Тунчев се излекува, мисля че Иван Иванов и Иво Иванов биха направили чудесна централна двойка.

Сега много хора ще кажат, че в България всеки си мисли, че разбира от футбол, но докога Манолев ще играе бек, при положение, че си личи че е идеален за десен халф? В средата до Стилиян застава Ангелов. Чавдар Янков не мисля, че има място в титулярния състав. И тук идва и другия въпрос към Мъри. С какво Благо Георгиев е по-добър от Иван Стоянов? Мисля, че е дошъл момента на Стоянов да му се гласува повече доверие. Всички в България се убедиха, че той има качества. А вече и в Русия се убедиха в това. А и не е млад играч за да се притесняваме за психиката му.

Напред Попето и Божинов взаимодействаха много добре. Естествено като се оправи Мартин Петров, той трябва да е титуляр.
И след всичко казано до тук, едва ли аз съм критерий, с който г-н Стоилов трябва да се съобразява, но мисля, че с тези играчи България определено може да изглежда доста добре. От показаното вчера мисля, че трябва да бъдем оптимисти. С някой изключения, които вече казах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар