петък, 23 април 2010 г.

Богът на футбола е един, но не е нито Роналдо, нито Меси

В тези дни е особено актуално да се говори за Лео Меси и това дали той е богът на футбола.

Дори измислиха виц:

Кристиано Роналдо и Меси дават съвместна пресконференция. В един момент Роналдо казва: „Бог ме изпрати за да ви науча на футбол". В този момент се обажда Меси: „Не е вярно. Никого не съм пращал!"

Да ама не. Бог не е нито Роналдо, нито Меси. Говоря за съвремието. Няма да засягам Пеле, Марадона, Сократес и т.н.

Богът си има име и се казва ... Роналдиньо. Макар в момента леко напълнял, изгубил формата си и усмивката си, Роналдиньо винаги ще бъде единственият играч, който може да накара топката да се усмихне.

Роналдо има 5 финта, дрибъл, добър изстрел и майстор на преки свободни удари. Но някога да сте изпитвали онова сладко чувство да настръхнеш при някое негово изпълнение? Финтовете му ги знаят вече и децата и могат да ги правят. Опитва се да прави зрелище, но то трябва да ти идва отвътре, трябва да е в самия теб.

Меси - наистина страхотен играч, който притежава бързина, може да излъже 4-5 играчи на скорост, дава добри пасове, но и при него не може да се види нещо уникално, което да спре дъха ти.

Роналдиньо - ето това е играчът. Красотата и удоволствието от футбола са се вселили в този човек. Човекът с най-чаровната усмивка е роден да забавлява. Финтовете му са неповторими. С всяка една част от тялото си може да направи нещо невиждано с топката. Кара те да чакаш с трепет всяко негово докосване с топката. И до ден днешен не съм видял друг, който да изпълнява прословутото „Еластико". Думите са малко за да опишат всичко, което може бразилският магьосник.

Наистина не знам кои са подходящите думи за да се опиша този феномен, но е ясно, че Роналдо и Меси няма как по никакъв начин да се сравняват с него.

Поне това е мое мнение.

За да докажа думите си, ще сложа 3 компилации. По една на Роналдньо, Меси и Кристиано. Нека всеки един от вас сам се убеди в думите ми и сам усети тръпката, която се изпитва при изпълненията на тези трима футболисти. И после нека някой спори с мен, че Роналдиньо не е най-великият футболист на нашето съвремие.

10 коментара:

  1. Ел Ластико истинският Роналдо го правеше още в Барселона и Интер през 90-те.

    ОтговорИзтриване
  2. eto ti dosta elastico pichaga, qvno osven na ronaldinho drugi machove ne gledash

    http://www.youtube.com/watch?v=9xXMB0qMkhg

    ОтговорИзтриване
  3. a inache ronaldinho beshe klasa, no opredeleno ne moje da se sravnqva s messi

    ОтговорИзтриване
  4. Напротив, Роналдиньо е човекът, който се наслаждава на футбола, другите са много под него... макар, че сега Рони е трагедия, но автора говори за съвремието, а не за тази или миналата година.

    ОтговорИзтриване
  5. hahahaha ave palqci NIKOI ne moje da prai el lastico kakto go pravi RONALDINHO , "ne moje da se sravnqva s messi" ave ei zabluden tova koeto moje ronaldinho messi moje samo da sanuva , maradona e bil absoliutno sushtiq kato messi , robben v momenta e sushtiq ! cristiano ronaldo si lichi che fintovete gi e prail po 1000 puti na trenirovka i nqkoi gi prai kato protivnikovite igrachi sa na 5 metra raztoqnie bez nikva logika prosto ei tui , q mi daite 1n igrach samo deto da se dobliji do ronaldinho , deto shte gleda kam publikata i shte te izvede sam vs vratarq ot 30 metra .... slepoci !!!

    ОтговорИзтриване
  6. C.Ronaldo e nai-dobriq futbolist na nashite vremena i tova e bezporno

    ОтговорИзтриване
  7. ЕДИН ДЕН РОНАЛДО СРЕЩНАЛ МЕСИ НА УЛИЦАТА И РОНАЛДО КАЗАЛ АКО ИМА ПО ДОБЪР ОТ МЕН ЩЕ СЕ ГРЪМНА МЕСИ КАЗАЛ АМИ ГРЪМНИ СЕ ПРЕД ДЕБ СТОИ НАЙ ДОБРИЯ ИГРАЧ НО ТОГАВА ИЗВЕДНЪЖ СЕ ПОЯВИЛ ДИЕГО ФОРЛАН И КАЗАЛ И ТИ МЕСИ И ТИ РОНАЛДО СИ В ГРЕШКА ПОВЕЛИК ОТ МЕН НА ТОЗИ СВЯТ НЯМА ТОВА Е ВИЦ

    ОтговорИзтриване
  8. Moq Idol RONALDINHO promeni Futbola i go dovede v novo izmerenie.. tova e dostatychno za men

    ОтговорИзтриване
  9. Vsichki koito si mislite che messi e po dobyr ot ronaldinho se lyjete nito messi nito ronaldo ne mogat da se sravnqwat sas nego makar che liobimiq mi futbolist e ronaldo no az priznawam che nikoi ne e po dobyr ot RONALDINHO

    ОтговорИзтриване
  10. Смени хапчетата или доктора или спри ракията! От всички велики бразилци Роналдиньо свинята е най-безличния. Ако беше гледал Зико, Сократес или Ромарио...С Меси пък въобще не са в една категория...

    ОтговорИзтриване