сряда, 7 април 2010 г.

ТИТАНичното бреме на ЦСКА

Какво става в ЦСКА?

Този въпрос си задават всички привърженици на „червените", а и не само те! Няма да се връщам към времената на Томов и отнетия лиценз! Тогава беше лошо, но сега май е по-лошо. И основната заслуга е на Димитър Борисов и Иво Иванов.

Направи ми впечатление едно изказване на Борисов: „Време е да започнем да печелим от ЦСКА". Явно не е имало кой да обясни на кралете на боклука, че от футбол в България не се печели. Но и това не е главният проблем. Най-голямото зло за армейците е, че просто шефовете им не разбират от футбол и от ръководене на клуб.

Всичко започна с изгонването на 9 футболисти от Любо Пенев. Треньорът ясно искаше да покаже, че държи на реда в състава и няма да толерира никой. Защото така се прави, защото така правят треньорите! Не робуват на имена. Но веднага се намесиха шефовете - върнаха играчите в състава и директно се изплюха върху Пенев. И Любо като един истински мъж си подаде незабавно оставката. Не бе приета, но му бяха натресени всичките изгонени футболисти. Още тогава се забеляза, че Титаните не искат да слушат никой и гледат само интереса си. Та нали повечето от тези футболисти трябваше да играят за да бъдат продадени. И напрежението започна да ескалира. Част от играчите бяха бити, ЦСКА започна да играе слабо!

Някак си се изниза полусезона и тогава цирка продължи. Изведнъж оставката на Любо се оказа валидна и бе приета - Титан спести пари за неустойка. За да се стигне до култовото - „Заплатата на Любо Пенев е голяма ( 50 000 лв) и затова се разделяме". За да наемат румънското недуразумение Йоан Андоне само за 25 000 евро (!!!). Аз ли не мога да смятам??

Целият цирк означаваше едно - не искаме устат и опърничав треньор, който да държи на своето! Та ние сме тези с парите. Който плаща, той поръчва музиката! Да ги пита някой защо им е наемник, който само ламти за пари, а не си държат на човека, който си е дал живота и здравето за червената идея!

Селекцията няма смисъл да я коментираме - веселата дружинката на Андоне! И неизбежното се случи отново още на лагерите преди старта на първенството. Вътрешни скандали по оста хора на Андоне - хора на Любо. Още тогава беше ясно, че ЦСКА няма как да не избухне!

Точно в този период един човек, на който ще спестя името, ми каза: „Ще минат 5-6 кръга и ЦСКА ще рухне". Така и стана. И за това не е виновен Андоне, а са виновни тези, които го докараха - Титан!

Естествено румънецът набързо си би камшика и напусна потъващия кораб. Заплати няма, лиценз може да няма, но пък има шамари.

На руля застана Зафето. И веднага се сблъска с действителността. Доведените от Йоан играчи се чудят как да се скрият и да избягат. Атмосферата вътре е толкова нажежена, че едва ли има човек, който може да оправи нещата, та дори и той да се казва Димитър Пенев.

Нещата дотолкова са объркани, че дори и журналистът-директор Караиванов напусна „психодиспансера". И него го доведоха Титаните. Както се казва храни куче да те лае - но него май не са го хранили достатъчно. И той започна да лае много силно и дори посегна да хапе. А Борисов вместо да замълчи културно, защото глупака се убива с мълчание, реши да се принизи и да отвърне.

На следващият ден се чу дори: „Титан може да се отдръпне от ЦСКА".

Уплашихте ли се, господа, или просто най-накрая осъзнахте грешката си? Или може би просто блъфирате и умишлено се опитвате да оставите ЦСКА извън Европа. По този начин ще си спестите фенския гняв при евентуална липса на лиценз! Защо му е лиценз за Европа на отбор, който няма да играе в Европа?

До тук го докара ЦСКА! До тук го докараха Титан! В момента от ЦСКА са останали само историята, червените екипи и публиката. Сигурен съм, че скоро Борисов и Иванов няма да са в ЦСКА и това ще бъде най-щастливият ден за феновете на армейците!

Няма коментари:

Публикуване на коментар